"Ik werk niet voor niets al zestien jaar bij de gemeente. Hier werk ik aan projecten waar ik trots op ben."

Joey Ververs

Ik heb altijd in de ict gewerkt. In het tweede jaar van mijn opleiding kwam ik als stagiair terecht op de Servicedesk bij Gemeente Alphen aan den Rijn en de sfeer was ontzettend goed. Het werk was interessant en de collega's waren gezellig. Maar ik moest nog twee jaar naar school en op mijn volgende stageplek had ik het een stuk minder naar mijn zin. Na mijn afstuderen heb ik direct gesolliciteerd op een vacature bij de gemeente en ik ben nooit meer weg gegaan.  

Trots op resultaat 
In mijn functie zorg ik voor het managen van alle technische wijzigingen op IT-gebied. Ik werk aan veel projecten en denk mee over de technieken die nodig zijn. Denk bijvoorbeeld aan de implementatie van Office365. Wat ik leuk vind, is dat ik met een team aan een project werk en dat we samen iets bereiken waar we trots op zijn. Ik werk niet voor niets al zestien jaar bij de gemeente, hier kan ik vaak zeggen dat ik iets mooi heb neergezet. Ook thuis aan de eettafel kan ik daar met trots over vertellen. 

Zeggen waar het op staat
Een van de belangrijkste dingen aan mijn baan is dat ik het goed naar mijn zin heb, anders zou ik hier niet meer zitten. Je moet ook kunnen lachen met elkaar. Maar het werk nemen we allemaal serieus. Je mag ook best zakelijk boos zijn op elkaar en een behoorlijke discussie hebben.  Door de jaren heen heb ik ervaren dat dat binnen onze organisatie prima kan en dat ik daarvoor niet bang hoef te zijn. Je wil tenslotte allemaal het beste voor de inwoner. Dat is hoe de organisatie in elkaar zit.  

Inzet wordt beloond
Ik vind de Gemeente Alphen aan den Rijn een goede werkgever omdat ik de mogelijkheid heb gekregen om door te ontwikkelen tot de persoon die ik nu ben, zowel zakelijk als privé. In de afgelopen zestien jaar ben ik doorgegroeid binnen mijn vakgebied en heb ik meerdere functies mogen vervullen. Als je laat zien dat je iets wil, dan is hier veel mogelijk. Er zijn goede opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Als je aangeeft dat je iets voor ogen hebt wat je wil bereiken, dan werkt een teamleider daar met jou naartoe. Je inzet wordt hier beloond. Zolang je maar je best doet en inzet toont.