"Een fijne werkomgeving is voor mij net zo belangrijk als leuk werk.”

Cindy Snijders

Ik werk als medewerker van Gemeente Alphen aan den Rijn bij Rijnvicus. Ik doe zowel administratief werk als communicatiewerkzaamheden binnen het team Arbeidsparticipatie. Ik schrijf rapportages, re-integratieplannen en aanmeldingsformulieren voor leerwerktrajecten. Ook redigeer ik de interne nieuwsbrief en plaats nieuws online. En dat is nog niet alles. Mijn werk is ontzettend gevarieerd. De ene week ben ik meer met administratieve dingen bezig en de andere week ben ik bezig met communicatieve werkzaamheden. Die afwisseling is wat mijn werk zo leuk maakt.

Aandacht voor werknemers
Mijn werk is heel gevarieerd. Daarnaast heb ik leuke collega’s en een leuke leidinggevende. Het is fijn om dingen met hen te kunnen bespreken. Mijn collega’s zijn betrokken en helpen me waar kan. Daardoor voel ik me sterker in mijn werk. Een fijne werkomgeving is voor mij net zo belangrijk als leuke en passende taken. Gemeente Alphen aan den Rijn heeft aandacht voor werknemers en kijkt naar wat je kan. De organisatie wil dat je goed op je plek zit en dat is ontzettend fijn.

Creatief bezig
Ik werk nu vijf jaar bij de gemeente en ben nog steeds niet uitgeleerd. Mijn kennis blijft zich vergroten, en ik groei ook als persoon. Op het moment ben ik tevreden met de functie die ik heb. Ik ben graag creatief bezig en die creativiteit kan ik kwijt in het maken van een nieuwsbrief. Maar ik zie mezelf in de toekomst wel mensen coachen, misschien wel op een plekje binnen de gemeente.

Zoeken wat bij je past
Wil je werken bij Gemeente Alphen aan dan Rijn? Laat dan zien wat je in huis hebt tijdens het sollicitatiegesprek. Dit is een leuke organisatie om voor te werken. Doordat er veel verschillende functies en teams zijn, is het zeker mogelijk om iets te vinden wat bij je past. Wanneer je in de loop van de tijd iets anders wil, zijn er mogelijkheden voor jou binnen de organisatie. Je kunt hier jaren werken zonder in een sleur te komen.

Rijnvicus is het leerwerkbedrijf van de gemeente Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Rijnvicus heeft verschillende leerwerklocaties. Medewerkers verzorgen onder andere de horeca en de schoonmaak. Ook werken er medewerkers op kantoor. Die hebben bijvoorbeeld contact met het bedrijfsleven en zorgen ervoor dat werkzoekenden een baan vinden. Cindy is er daar een van.