"Ik krijg hier de vrijheid om mijn eigen keuzes te maken”

Laura da Silva Galinho Anastacio

Sinds augustus 2019 werk ik bij Gemeente Alphen aan den Rijn als Young Professional. De collega’s in het team Young Professionals werken opdrachtgericht, wat betekent dat we in de hele organisatie worden ingezet op verschillende maatschappelijke vraagstukken. Op dit moment werk ik aan twee projecten: als projectleider binnen de opgave Digitalisering & Informatisering, waarbij ik verantwoordelijk ben voor het project waarin de digitalisering van interne bedrijfsvoering centraal staat. Het andere project gaat over de inclusieve digitale dienstverlening van de gemeente. Denk hierbij aan het toegankelijk maken van onze websites voor alle inwoners (met of zonder beperking).

Verschillende onderwerpen 

Het is onwijs gaaf om in de organisatie met verschillende onderwerpen bezig te zijn. Werken op die manier brengt een bepaalde dynamiek en diversiteit met zich mee. Ik werk aan twee grote projecten, maar ben ik ook betrokken bij verschillende werkgroepen. Zo wil onze organisatie op termijn ‘hybride’ gaan werken. Dat wil zeggen, deels vanuit huis en deels vanuit kantoor. Ik denk in een werkgroep mee over de manier waarop collega’s de verbinding met elkaar behouden wanneer we hybride gaan werken. Dit is een nieuwe ontwikkeling binnen de gemeente en het is ontzettend leuk om hierover mee te kunnen denken.

Zelfontwikkeling 

Bij Gemeente Alphen aan den Rijn staat ontwikkelen en leren centraal. Hierdoor krijg ik in mijn loopbaan verschillende mogelijkheden, veel vrijheid, maar ook de verantwoordelijkheid om mijn eigen keuzes te maken. Zo ben ik ook betrokken bij de crisisorganisatie als teamleider bestuursondersteuning. Het is ontzettend fijn dat ik de mogelijkheid krijg om mezelf ook binnen deze rol te ontwikkelen en bij te dragen aan het wereldwijde dilemma waar we allemaal mee te maken hebben.

Maatschappelijke betrokkenheid 

Ik werk samen met leuke collega’s. Iedereen probeert het beste te bereiken voor onze inwoners en medewerkers. We zoeken samen continu naar verbetermogelijkheden. Dat sterke gevoel van maatschappelijke betrokkenheid moet je hebben, wil je met plezier bij een gemeente werken. Ook merk ik dat mijn collega’s altijd bereid zijn om elkaar te helpen en er samen het beste van te maken. Dat is dan ook mijn droom: Dat ik binnen een paar jaar een eigen team mag leiden met zulke betrokken mensen.