Image Image

Opdrachtenplein

Je krijgt bij Gemeente Alphen aan den Rijn de kans om tijdelijk op een andere plek in de organisatie aan de slag te gaan en zo nieuwe werkervaring op te doen. Op het Opdrachtenplein plaatsen managers opdrachten voor tijdelijke klussen. Iedere medewerker mag hier op reageren. Voor de opdrachten selecteren we iemand op basis van competenties. Zo kan iemand bijvoorbeeld een half jaar aan de slag als functioneel beheerder, terwijl hij normaal werkt in team leerplicht.

Ontwikkeling

Om snel in te spelen op alle lokale en landelijke veranderingen willen wij een wendbare organisatie zijn, met medewerkers en leidinggevenden die breed en flexibel inzetbaar zijn. Dit alles vraagt om een open, gedreven en nieuwsgierige houding. Zoals wij van onze inwoners steeds meer verlangen dat zij de regie nemen over hun leven, zo verwachten wij ook van onze medewerkers dat zij regie nemen over hun persoonlijke ontwikkeling. Onze medewerkers staan open voor verbeteringen en herkennen een kans als die zich voordoet. Je mag daarbij rekenen op ondersteuning van je leidinggevende en faciliteiten vanuit de organisatie.

Vitaliteit

Onze medewerkers zijn onze belangrijkste troef om onze ambities en verwachtingen te verwezenlijken. Daarom investeert Gemeente Alphen aan den Rijn bewust in een vitale, gezonde en veilige werkomgeving. Met een uitdagend aanbod willen wij bijdragen aan een gezonde(re) levensstijl, en proberen wij de mentale en fysieke vitaliteit van onze medewerkers ook daadwerkelijk te bevorderen. Wie goed in zijn vel zit, letterlijk en figuurlijk, komt tot betere prestaties, zowel individueel als in teamverband. 

Werkplezier

Werkplezier vinden zo belangrijk dat we dit hebben opgenomen in onze visie. Wij willen hier minimaal een 8 op scoren. We zijn daarbij op de goede weg; zelfs in Coronatijd geven onze medewerkers een 7,5 voor werkplezier. Om vinger aan de pols te houden en actief bij te kunnen sturen, meten we wekelijks het werkplezier bij onze medewerkers. Daarnaast nodigen wij onze medewerkers uit om hun mening en tips over onze organisatie te geven.