Stages

Bij Gemeente Alphen aan den Rijn kan je terecht voor alle soorten stages op mbo-, hbo- en wo-niveau. Van een snuffelstage van enkele dagen tot een meeloopstage van een jaar. En van een BBL-stage tot een afstudeeropdracht. En ook inhoudelijk zijn de mogelijkheden bij ons zeer divers. Zoals stages op het gebied van financiën, ICT, P&O en juridische zaken. Maar bijvoorbeeld ook stages op het gebied van duurzaamheid en milieu, stedelijke ontwikkeling, belastingen, sociale dienstverlening, burgerzaken en de groenvoorziening. Het is allemaal mogelijk bij Gemeente Alphen aan den Rijn!

Dus, zoek je een interessante en uitdagende stageplaats, waarin je de ruimte krijgt om te leren en om te laten zien wat je in huis hebt? En ben je nieuwsgierig wat er allemaal achter de schermen van een gemeente gebeurt ? Kijk dan snel bij onze vacatures of er voor jou een interessante stageplaats  is.

Staat jouw stage er niet bij? Geen zorgen! Laat ons via het contactformulier weten wat voor stage je zoekt (welke opleiding, soort stage en periode/aantal uur). Dan kijken wij graag of we een goede stageplaats voor jou kunnen vinden. Vraag je stageplaats in ieder geval op tijd aan, zodat we voldoende tijd hebben om alles goed te regelen, zoals je stageovereenkomst en de aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). 

Image  

Image

Image        

Begeleiding

Tijdens je stage word je door één van onze collega's begeleid. Hij of zij maakt je wegwijs in onze organisatie en staat voor je klaar als je hulp nodig hebt. En daagt je natuurlijk uit om alles uit je tijd bij Gemeente Alphen aan den Rijn en uit jezelf te halen. Je komt terecht in een prettige werksfeer waarin je veel van je collega's kunt opsteken.

Stagevergoeding

Voor wat hoort wat! Als je bij ons stage komt lopen, dan krijg je van ons een stagevergoeding. Deze vergoeding is afhankelijk van de duur van je stage en het aantal uur per week dat je stage loopt. Zo krijg je bij een stage langer dan vier maanden €400 bruto per maand (o.b.v. 36 uur). En heb je geen OV-kaart voor doordeweekse dagen? Dan krijg je, afhankelijk van je reisafstand, ook een reiskostenvergoeding van ons.

"Ik werk niet voor niets al zestien jaar bij de gemeente. Hier werk ik aan projecten waar ik trots op ben." [...]

Joey Ververs
Change manager / technisch architect

"Ik krijg hier de vrijheid om mijn eigen keuzes te maken” [...]

Laura da Silva Galinho Anastacio
Young Professional Advies & Ontwikkeling

"Een fijne werkomgeving is voor mij net zo belangrijk als leuk werk.” [...]

Cindy Snijders
Communicatiemedewerker bij Rijnvicus