Werken bij Alphen aan den Rijn

Onze missie en visie

'Wij leveren toonaangevende dienstverlening. Dit doen we voor mensen, door mensen,
vanuit een wendbare organisatie waar het leuk werken is.'

Werken voor de inwoners van onze gemeente, werk dat er écht toe doet. Onze gemeente bestaat uit acht kernen en 111.000 inwoners. En we willen dat al die mensen veilig en gelukkig zijn. Voor onze medewerkers zijn onderwerpen als duurzaamheid, werkgelegenheid, schuldhulpverlening en veiligheid aan de orde van de dag. Wij werken samen met onze inwoners, bedrijven en maatschappelijke instellingen. Want betere oplossingen bedenk je samen!

Image

Onze kernwaarden en -competenties

Samenwerkingsgericht, resultaatgericht, klantgericht en veranderingsbereid. Dat zijn de kerncompetenties van Gemeente Alphen aan den Rijn en de drijfveren van onze medewerkers. Om onze inwoners van dienst te zijn, elke dag opnieuw.

Gemeente Alphen aan den Rijn combineert het beste van twee werelden. Werk dat er maatschappelijk toe doet en de goede (secundaire) arbeidsvoorwaarden van de overheidssector gecombineerd met de zakelijke, resultaatgerichte aanpak van het bedrijfsleven.

Regels, procedures en blauwdrukken worden gerelativeerd en beperkt tot het noodzakelijke minimum. Binnen de wettelijke kaders en de principes van gelijkheid, zorgvuldigheid en transparantie dagen wij onze medewerkers uit ondernemerschap en daadkracht te tonen, te denken in mogelijkheden en buiten de gebaande paden te treden. 

Wij nemen geen genoegen met de status quo, maar blijven kritisch kijken naar nut en noodzaak van alles wat wij doen - of (nog) niet doen - en mogelijkheden tot verbetering. Dit doen wij vanuit de wensen en behoeften van onze klanten en in samenspraak met onze klanten.

Wendbaar werken

Onze maatschappij verandert snel en daardoor veranderen ook de werkzaamheden binnen onze organisatie. Wanneer dit gebeurt, kunnen we dankzij ons Opdrachtenplein snel en flexibel eigen medewerkers inzetten.  We stimuleren medewerkers actief om na te denken over hun persoonlijke kwaliteiten, ambities en talenten. Als je je bewust bent van je talenten kun je werk oppakken dat daarbij aansluit.

Benieuwd hoe wendbaar werken er in onze dagelijkse praktijk uitziet? Twee van onze collega's vertellen je graag over hun ervaringen met een tijdelijke opdracht bij een ander team.

Foto van bovenaf genomen van 2 medewerkers in gesprek aan een bureau

Onze organisatie

Dagelijks werken zo'n 900 collega's aan gezamenlijke doelen en opgaven vanuit een thuisteam. Gemeente Alphen aan den Rijn is wendbaar.

Lees verder

Arbeidsvoorwaarden

Als je lekker in je vel zit, werk je prettiger en presteer je beter. Goede arbeidsvoorwaarden dragen daar aan bij.

Lees verder

Stages

Zoek je een interessante en uitdagende stageplaats, waarin je de ruimte krijgt om te leren en om te laten zien wat je in huis hebt? En ben je nieuwsgierig wat er allemaal achter de schermen van een gemeente gebeurt?

Lees verder

Ontwikkeling & vitaliteit

Je krijgt bij ons de kans om op basis van je talent ingezet te worden en deel uit te maken van diverse (opgaven)teams. Als werkgever dragen wij graag bij aan een gezonde en vitale levensstijl van onze medewerkers.

Lees verder

"Ik krijg hier de vrijheid om mijn eigen keuzes te maken” [...]

Laura da Silva Galinho Anastacio
Young Professional Advies & Ontwikkeling

"Een fijne werkomgeving is voor mij net zo belangrijk als leuk werk.” [...]

Cindy Snijders
Communicatiemedewerker bij Rijnvicus

"Ik werk niet voor niets al zestien jaar bij de gemeente. Hier werk ik aan projecten waar ik trots op ben." [...]

Joey Ververs
Change manager / technisch architect

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Meld je aan voor een JobAlert en krijg per e-mail bericht zodra de vacature beschikbaar komt!