Young Professionals

Een uniek concept waarbij de gemeente de talenten van jonge professionals combineert met een resultaatgerichte werkwijze in de organisatie. 

Het team vormt in de organisatie een thuisteam. Vanuit dit team worden door de gehele organisatie opdrachten en opgaven volbracht. Dit draagt bij aan de doelstelling van de organisatie om resultaatgericht en opdrachtgericht te werken. Daarnaast brengt het de professional veel vrijheid en mogelijkheden in het werk. Jij kunt namelijk jouw eigen werk vormgeven, sterker nog; dit wordt van je verwacht. Jij bent die professional die een ondernemende houding heeft, die de stakeholders in de organisatie als geen ander kent en je weet deze ontwikkelingen te verbinden en te versterken. Met andere woorden: we care, we share, we dare, dat is waar wij voor staan. 

Wij verbinden, wij experimenteren en wij reflecteren. Opdrachten waar het team de afgelopen periode succesvolle resultaten in behaald heeft zijn onder andere het inzetten van een Kinderburgemeester. Maar denk ook aan het gebruik van data in het opsporen van fraude of data inzetten voor het bieden sociale hulp. Resultaten op het gebied van de Omgevingswet zijn ingezet en vanuit het team wordt er strategisch advies geleverd aan interne ontwikkelingen. 

Vanuit het team zijn wij nauw betrokken bij de maatschappelijke opgaven en vervullen wij verschillende rollen, van projectleider tot adviseur en ondersteuners. Deze rollen zijn generiek opgesteld, maar worden gedurende het werk concreet gevuld met opdrachten. Daarna ben jij aan zet. Jij gaat het gesprek aan met de opdrachtgever om jouw opdracht te concretiseren en de verwachting boven tafel te krijgen. Uiteraard word je hierin begeleidt door de teamleider en door jouw collega’s, dat is de toegevoegde waarde van het thuisteam. 

Persoonlijke ontwikkeling staat centraal in ons werk. Niet vanuit de visie dat wij de ervaring missen, maar vanuit de overtuiging dat wij willen blijven groeien en ontwikkelen. De maatschappelijke ontwikkelingen gaan razendsnel, daarmee is het noodzaak om als professional te blijven ontwikkelen. Dit willen wij onze interne opdrachtgevers ook kunnen blijven garanderen. 

Dus, ben jij bezig met je eerste of tweede carrièrestap, weet jij van aanpakken en ga je deze en alle andere uitdagingen binnen de gemeente niet uit de weg? Werk jij graag vanuit opdrachten en weet jij de opdrachtgever haarfijn uit te leggen wat jij komt brengen en welke resultaten er geleverd worden? Zoek jij voldoening in een grote maatschappelijke bijdrage en wil jij investeren in de persoonlijke- en teamontwikkeling? Dan is dit team op zoek naar jou! 

Kijk snel bij de vacatures of we op zoek zijn naar jou. 

"Ik werk niet voor niets al zestien jaar bij de gemeente. Hier werk ik aan projecten waar ik trots op ben." [...]

Joey Ververs
Change manager / technisch architect

"Een fijne werkomgeving is voor mij net zo belangrijk als leuk werk.” [...]

Cindy Snijders
Communicatiemedewerker bij Rijnvicus

"Ik krijg hier de vrijheid om mijn eigen keuzes te maken” [...]

Laura da Silva Galinho Anastacio
Young Professional Advies & Ontwikkeling